Terjes Gammeldansfestival med nogo attåt

Terjes Gammeldansfestival med nogo attåt (ekstern link)”, ble avholdt den 11. og 13. november 2013 på Plaza Del Sol i Arguineguin, Gran Canaria.
Det ble fulle hus begge kveldene, og en god del av gjestene kom tidlig for å innta en bedre middag før selve dansen.
Restauranten var pent dekket opp, og betjeningen var i særdeles godt humør.

Det begynte med Holmsve, som var i toppform. De leverte som vanlig fin og behagelig dansemusikk som fikk folket på dansegulvet.
Nestemann på scenen var P.A. Røstads Orkester. De vartet opp med fantastisk musikk, og folk danset og sang med når de spilte gode gamle låter.
Neste aktør var selveste Asmund Bjørkens Orkester. Trønderen som nylig fylte 80 år skapte mye glede blant publikum når de fikk høre mange av hans egne låter.
Så var det tid for trekkspillgeniet selv, Sigmund Sæther fra Selbu.  Han brukte for øvrig P.A. Røstads Orkester som backingband. Det var tydelig at det var mange fans av Sigmund som hadde tatt turen disse kveldene, og de fikk det de ventet på.
En meget godt opplagt Sigmund Sæther fullførte med glans!
Holmsve entret scenen for andre gang og spilte igjen kjempefin dansemusikk i 45 minutter.

De siste 15 minuttene av kveldene, var alle artistene på scenen samtidlig.
Det ble spilt 2 kjente låter av ”Sven Ingvars” og Bård Brattlie besørget sangen.
Kvelden ble avsluttet med allsang og ”Trønderbrura”.
Det var nærmest ”Beatlestilstander” foran scenen de siste 15 minuttene. Publikum var enige om at dette var en fantastisk opplevelse. Å få oppleve så mange kjente og gode musikere på en og samme kveld var fantastisk.
Det ble sagt fra et eldre ektepar, at dette var den 17. vinteren på rad de hadde vært på Gran Canaria, men dette var den beste kvelden de hadde opplevd.

Med denne suksessen vil det bli arrangert ny Gammeldansfestival til samme tid neste år.

 

Svein Erik Ristebråten

Svein Erik Ristebråten